Real Madrid passeert Barcelona: Benzema de gevierde man tegen Celta

Real Madrid passeert Barcelona: Benzema de gevierde man tegen Celta

Gepubliceerd: zaterdag 20 maart 2021 om 18:08za 20-03-2021 om 18:08

Laatste update: zaterdag 20 maart 2021 om 18:18za 20-03-2021 om 18:18

Real Madrid heeft zaterdag geen steken laten vallen in de titelstrijd met Atlético Madrid en FC Barcelona in de Primera División. Karim Benzema was de grote man tijdens de 1-3 zege bij Celta de Vigo.

De Franse spits opende na twintig minuten de score in Galicië. Hij werd in de zestien aangespeeld door Toni Kroos en krulde de bal in de hoek. Kroos en Benzema stonden na een halfuur ook aan de basis van de 0-2. De Duitse spelbepaler snoepte Renato Tapia de bal af na geklungel in de opbouw door Celta en de aanvaller kon profiteren. Nog voor rust kopte Santi Mina uit een vrije trap de aansluitingstreffer binnen, maar dat mocht uiteindelijk niet baten.

Hoewel Real in de tweede helft lange tijd verzuimde om het duel te beslissen, gingen de drie punten mee naar Madrid. Na twee goals verzorgde Benzema in de slotseconden ook nog een assist. Marco Asensio maakte het af. De ploeg van Zinedine Zidane neemt de tweede plaats daardoor in ieder geval voor één dag over van Barcelona, dat zondag op bezoek gaat bij Real Sociedad. Stadgenoot Atlético heeft drie punten meer en ook nog een duel tegoed.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws