Heldenrol voor invaller Dalmau: Utrecht boekt nipte zege op Fortuna Sittard

20-03-2021 18:20
61

FC Utrecht heeft met de nodige pijn en moeite een overwinning geboekt op Fortuna Sittard in de Eredivisie. Invaller Adrian Dalmau had slechts vijf minuten nodig om het verschil te maken voor de Domstedelingen: 0-1.

FC Utrecht nam het initiatief in Limburg en dat leverde al snel twee grote kansen op. Eerst verslikte Bart Ramselaar zich in een één-óp-één-situatie met Yanick van Osch, waarna ook Mimoun Mahi de doelman niet wist te verschalken. Meer spektakel liet daarna even op zich wachten, maar na 39 minuten dacht Gyrano Kerk de score te openen. De treffer werd echter afgekeurd vanwege buitenspel.

Aan de andere kant hoefde Utrecht-keeper Eric Oelschlägel alleen kort voor rust in actie te komen op een gevaarlijke kopbal. De Domstedelingen gingen ook in de tweede helft op zoek naar de openingstreffer. Hidde Ter Avest wilde een strafschop, maar scheidsrechter Björn Kuipers was niet onder de indruk van zijn schwalbe. Ook in tweede instantie, toen de rechtsback wel werd geraakt, kreeg de rechtsback geen penalty.

De tijd tikte daarmee weg in het voordeel van het povere Fortuna, terwijl Utrecht moeite had om de thuisploeg echt in verlegenheid te brengen. Toch gingen de punten mee terug naar de Domstad. Invaller Adrian Dalmau, die zijn rentree maakte na een maand blessureleed, schoot na 81 minuten raak na een goede actie van Mahi.

FC Utrecht staat zodoende stevig op de zevende plaats. Fortuna blijft steken op plek elf en ziet deelname aan de play-offs uit het zicht verdwijnen.