Advocaat loopt leeg na domper: 'Ze moeten een keer vertellen wat ze dwars zit'

Advocaat loopt leeg na domper: 'Ze moeten een keer vertellen wat ze dwars zit'

20-03-2021 22:46 Laatste update: 23:26
116

Dick Advocaat verscheen na afloop van de pijnlijke remise tegen FC Emmen (1-1) ontstemd voor de camera van ESPN. De Kleine Generaal vindt dat zijn ploeg de wedstrijd op een eerder moment had moeten beslissen. Ook denkt Advocaat dat zijn spelers iets dwars zit.

"Deze wedstrijd moet je beslissen, in de eerste helft al", reageert Advocaat op het puntenverlies. "Dat gebeurt dan niet. Dan moet je het in de tweede helft doen. Qua voetbal zag het er best aardig uit, maar dan geef je een totaal onnodige goal weg. Dat is niet goed."

Advocaat wordt er vervolgens mee geconfronteerd dat onder andere Luis Sinisterra en Steven Berghuis later in de wedstrijd niet meer omschakelden: "Dat is frustrerend", is Advocaat duidelijk. "Ik zou wel eens willen weten wat de reden daarvan is. Of het onwil is? Er zit geen onwil in het team, maar ik hoor af en toe wel zacht wat gescheld. Ze moeten nu maar een keer vertellen wat ze dwars zit. Ik heb namelijk het idee dat ze toch wel wat dwars zit."

Het druk zetten liep ook erg stroef bij Feyenoord. Advocaat denkt dat zijn ploeg niet de goede momenten kan herkennen om druk te zetten. "Waarschijnlijk herkennen ze dat niet. Als je zelf voelt dat niet iedereen meedoet, dan kun je sowieso niet vast gaan zetten. Dan moet je terug. Dat hebben we ook geroepen, maar dat gebeurde niet. Ik wil wel eens weten wat de reden daarvoor is."