'Wij willen Europees voetbal halen, financiële problemen zijn geen motivatie'

'Wij willen Europees voetbal halen, financiële problemen zijn geen motivatie'

21-03-2021 09:12
108

Eric Botteghin weet dat Feyenoord uit een heel ander vaatje moet tappen wil het Europees voetbal afdwingen. De Braziliaanse verdediger baalt stevig van het 1-1 gelijkspel tegen Eredivisie-hekkensluiter FC Emmen.

"We zijn teleurgesteld nu, maar als we Europees voetbal willen halen, moeten we niet spelen zoals zaterdag. Dat kan niet, mag niet. Nee, op deze manier gaan we het niet halen. Natuurlijk niet. We moeten doorgaan, maar op een andere manier", zegt Botteghin op de persconferentie. Hij weet zeker dat de ploeg van coach Dick Advocaat beter kan. "Zoals we tegen PSV lieten zien vorige week. Zoals we tegen Ajax speelden vanuit de organisatie en met het team. Dat is de ziel van Feyenoord: blijven vechten."

Volgens Botteghin beseffen de spelers van Feyenoord heel goed wat er op het spel staat. "Wij als spelers gaan wedstrijden altijd in om te winnen. Daarbij denken we niet per se over wat er is gebeurd binnen de club", doelt hij op de financiële onrust. "Wij willen zelf Europees voetbal halen als spelers, daarbij maakt het voor de motivatie niet uit of de club financiële problemen heeft."