Zoet zorgt voor 'mirakels' in degradatiekraker: 'Ik moet mijn keeper bedanken'

Zoet zorgt voor 'mirakels' in degradatiekraker: 'Ik moet mijn keeper bedanken'

21-03-2021 10:21
31

Serie A-debutant Spezia heeft dankzij Jeroen Zoet een belangrijke stap naar lijfsbehoud gezet. De degradatiekraker tegen Cagliari werd zaterdagavond met 2-1 gewonnen: de gewezen PSV-keeper werd in de slotfase gepasseerd door ex-ploeggenoot Gastón Pereiro, maar hield zijn ploeg op de been met een serie reddingen.

Zoet maakte afgelopen zomer de overstap, liep vroeg in het seizoen een blessure op en stond maandenlang aan de kant. Sinds kort is hij echter weer terug onder de lat en dat ging niet onopgemerkt voorbij. In het wedstrijdrapport kreeg de 'beslissende' doelman een 7, mede door een 'mirakel' met zijn voeten op inzetten van Pereiro en Nahitan Nández. "Als we op voorsprong komen, geven we die niet vaak weg", liet trainer Vincenzo Italiano na afloop weten aan de Italiaanse pers. "En daar moet ik mijn keeper voor bedanken."

De dertigjarige Veendammer kwam na afloop ook zelf aan het woord. "Ik heb hard gewerkt tijdens de trainingen en ik ben blij dat ik mijn team kan helpen. Maar het is niet mijn verdienste, het is de verdienste van ons allemaal", aldus Zoet in gesprek met de clubkanalen van Spezia. "Het niveau van deze competitie is hoog en iedereen weet wat hem te doen staat."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie