Duitse bond moet streep zetten door topkandidaat: 'Het is een feit'

Duitse bond moet streep zetten door topkandidaat: 'Het is een feit'

21-03-2021 13:27
43

Hansi Flick wordt niet de opvolger van Joachim Löw bij Die Mannschaft. De 56-jarige trainer gold als de belangrijkste kandidaat voor de Duitse bond DFB, maar Bayern München laat hem niet gaan. Dat heeft topman Karl-Heinz Rummenigge bevestigd.

Flick was tussen 2006 en 2014 de assistent van Löw bij de Duitse nationale ploeg. Sinds de zomer van 2019 is hij bij Bayern actief. Na het vertrek van Niko Kovac kreeg hij de kans als eindverantwoordelijke en sindsdien won Der Rekordmeister al zes hoofdprijzen, waaronder de Bundesliga, de Champions League en de DFB-Pokal.

Wedden

Meer odds

Rummenigge gaf daarom al aan dat Bayern wel gek zou zijn om Flick te laten gaan. Na de overtuigende zege op VfB Stuttgart kreeg hij weer de vraag hoe waarschijnlijk het is dat de coach volgend seizoen nog in de Allianz Arena werkzaam is. "Dat heeft niets met waarschijnlijkheid te maken. Het is een feit", stelt Rummenigge tegenover Die Welt.

Volgens Rummenigge heeft Flick 'op professionele wijze' geaccepteerd dat hij niet mag vertrekken. De problemen met technisch directeur Hasan Salihamidzic zijn inmiddels uitgesproken. "En alles wat er in een familie gebeurt moet binnen de familie opgelost worden. Dat is gebeurd. Ik ben blij dat ze er met elkaar uit zijn gekomen. Zo doen we dat bij Bayern München."