VVV verliest van PEC: misser Giakoumakis breekt debuterende Luhukay op

21-03-2021 14:08
36

Jos Luhukay heeft zijn debuut als trainer van VVV-Venlo niet kunnen opluisteren met een overwinning. De Limburgers gingen met 2-1 onderuit bij PEC Zwolle, waardoor de degradatiestress alleen maar toeneemt.

Luhukay, die deze week werd aangesteld als opvolger van Hans de Koning, zag VVV spectaculair beginnen. Al na één minuut schoot Vito van Crooij een vrije trap tegen de lat. Ook na tien minuten was hij dicht bij de openingstreffer, maar ditmaal greep Sam Kersten net op tijd in. Zelfs Giorgos Giakoumakis wist de ban vervolgens niet te breken voor VVV. De Griekse topscorer had de 1-0 voor het binnen koppen, maar mikte ruim naast.

Aan de andere kant zorgde Virgil Misidjan voor het meeste gevaar. Tot twee keer toe had Thorsten Kirschbaum echter een antwoord op zijn schoten, waardoor beide teams met een 0-0 ruststand de kleedkamers opzochten. In de tweede helft gingen beide teams wederom op zoek naar een treffer en invaller Slobodan Tedic had na 66 minuten het meeste geluk. De Serviër, die al de nodige pech had, kopte beheerst en knap raak: 1-0.

De voorsprong van de thuisploeg bleef slechts twee minuten staan. De Zwolse defensie kreeg de bal niet weg na een hoekschop, waardoor Roy Gelmi de gelijkmaker kon binnnenschieten. PEC liet zich echter niet uit het veld slaan. Kersten kopte nog op de lat, maar na 78 minuten ging de bal op de stip. Immanuel Pherai werd ten val gebracht door Christian Kum en Thomas Lam bleef rustig oog-in-oog met de uitblinkende Kirschbaum: 1-2.

Die klap kwam VVV niet meer te boven en in de slotminuten namen de frustraties nog even de overhand bij Giakoumakis, die Dean Huiberts hard aanpakte. De Limburgers, die voor de achtste keer op rij verliezen, blijven steken op plek vijftien en voelen de hete adem van Willem II in de nek. Bert Konterman boekte zijn eerste zege met PEC, dat afstand neemt van de onderste plaatsen.