Luuk de Jong ziet gemis voor PSV: 'Konden iedereen niet normaal oppeppen'

Luuk de Jong ziet gemis voor PSV: 'Konden iedereen niet normaal oppeppen'

21-03-2021 14:47
18

Luuk de Jong ziet dat het voor PSV momenteel niet makkelijk is om een gooi naar het kampioenschap te doen in de Eredivisie. Dat wijt de voormalig spits van de Eindhovenaren vooral aan de kracht van rivaal Ajax.

"Ik ben nu bijna twee seizoenen weg en er is redelijk wat veranderd. Ik denk dat ze wel goed voetbal spelen. Alleen is het op dit moment lastig om echt voor het kampioenschap te spelen, met een club als Ajax in de competitie. Daar hebben ze helaas ook net te veel punten voor verloren", zegt De Jong in gesprek met ESPN.

De Jong geeft toe dat de Latijns-Amerikaanse spelers in zijn tijd een belangrijke rol vertolkten bij PSV. Hij geeft toe dat dat soort spelers mogelijk gemist worden in het team van Roger Schmidt. "Misschien. Het is anders. Ik weet niet of het één beter is dan het ander, maar het was zeker een ander team. Je doelt met de Latijnse invloed, waarschijnlijk op dat extra gif. Die jongens konden iedereen niet normaal oppeppen. Zo kon je grote wedstrijden ook beslissen."

Toch is De Jong positief over de Eindhovenaren. "Het team van nu heeft ook gewoon veel kwaliteit. Ze spelen vaak goed, maar het is gewoon heel lastig dit seizoen." Waar PSV er boven uit steekt, ziet de Sevilla-spits de Eindhovenaren wel als duidelijke nummer twee. "Dat denk ik wel qua kwaliteit en qua team, maar AZ doet het ook goed. Ik verwacht een lastige wedstrijd. Het is heel belangrijk voor die tweede plek."