'Pech voor Haller: Ajax-spits ontbreekt tegen ADO vanwege positieve coronatest'

'Pech voor Haller: Ajax-spits ontbreekt tegen ADO vanwege positieve coronatest'

21-03-2021 19:09 Laatste update: 19:16
73

Het zit Sébastien Haller nog niet mee bij Ajax. De Franse spits speelt de laatste weken ongelukkig en ontbreekt zondagavond tegen ADO Den Haag na een positieve coronatest, zo melden De Telegraaf en Voetbal International.

Haller zit noodgedwongen thuis na zijn positieve test. Was hij wél ingeschreven geweest voor de Europa League, dan had hij afgelopen donderdag ook niet kunnen spelen tegen Young Boys. Eerder deze week ontving hij een positieve testuitslag. Dat bleef even onder de radar, omdat Haller toch niet mee kon spelen tegen de opponent uit Zwitserland.

Zondag wordt het dus wél duidelijk. Haller ontbreekt, net als de broers Quinten en Jurriën Timber, vanwege een positieve test. De Franse spits had tegen ADO de frustraties van de afgelopen weken van zich af kunnen spelen, maar door dat plan kan een streep. De man van 22,5 miljoen euro worstelt de laatste weken vooral met zichzelf, ondanks een keurig gemiddelde in de Eredivisie. Hij kwam in elf wedstrijden tot zes doelpunten en vijf assists.

Haller wordt tegen ADO vervangen door Brian Brobbey. Ook Jurriën Timber ontbreekt vanwege een positieve test, zijn broer Quinten zit ook thuis met corona.