FA Cup-campagne United en Van de Beek eindigt in kwartfinale, Leicester te sterk

21-03-2021 19:52
19

Het is Manchester United niet gelukt om door te stoten naar de halve finales van de FA Cup. Op bezoek in het King Power Stadium was Leicester City met 3-1 te sterk voor de ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer. Donny van de Beek startte in de basis en speelde een belangrijke rol bij de 1-1 van Mason Greenwood.

Het spel ging in de beginfase gelijk op, maar halverwege de eerste helft pakte Leicester het initiatief. Het leverde de thuisploeg al snel een doelpunt op: Kelechi Iheanacho, die handig profiteerde van een te korte terugspeelbal van Fred, passeerde Dean Henderson en tikte de bal in het lege doel. Een kwartier later was het echter alweer gelijk: Greenwood schoot binnen na een mooi overstapje van Van de Beek.

De start van de tweede helft was weer voor Leicester, dat de voorsprong pakte via Youri Tielemans. De Belg zette de aanval zelf op, mocht vervolgens ver komen op de helft van United en verschalkte Henderson met een schuiver van afstand. United ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg ongeveer tien minuten voor tijd het deksel op de neus. Iheanacho maakte zijn tweede van de avond: hij kon een goede voorzet van Marc Albrighton achter Henderson koppen, omdat Scott McTominay hem vergat te dekken.

Leicester City mag zich door de overwinning op gaan maken voor een halve finale tegen Southampton. In de mogelijke finale wacht een confrontatie met Chelsea en Manchester City, die het in de andere halve finale tegen elkaar opnemen.