Arsenal maakt 3-0 achterstand ongedaan, Milan mag blijven dromen van titel

21-03-2021 20:14 Laatste update: 20:14
3

AC Milan heeft drie heel belangrijke punten gepakt op bezoek bij Fiorentina. Makkelijk ging het niet: de ploeg van trainer Stefano Pioli boog een 2-1 achterstand om in een 2-3 overwinning. Arsenal wist in de stadsderby tegen West Ham United een 3-0 achterstand ongedaan te maken.

Fiorentina - AC Milan 2-3
Het leek een redelijk simpele avond te worden voor Milan op bezoek bij Fiorentina, toen Zlatan Ibrahimovic na negen minuten spelen de 0-1 maakte. Lang genieten van deze voorsprong kon zijn ploeg echter niet: acht minuten later maakte Erick Pulgar er alweer 1-1 van.

Na rust ging het van kwaad tot erger voor Milan. Franck Ribery verschalkte Gianluigi Donnarumma met een goed geplaatst schot in de linkerhoek. Milan weigerde echter op te geven en wist de achterstand uiteindelijk nog om te draaien in een overwinning. Brahim Díaz en Hakan Calhanoglu zorgden voor de belangrijke treffers, waardoor nummer twee Milan stiekem mag blijven hopen op de Serie A-titel.

West Ham United - Arsenal 3-3
In de Premier League ging Arsenal zondagmiddag op bezoek bij stadsgenoot West Ham United. Het leek een flinke afgang te worden voor The Gunners: West Ham stond al na 32 minuten spelen op een 3-0 voorsprong via goals van Jesse Lingard, Jarrod Bowen en Tomás Soucek.

Diezelfde Soucek maakte zeven minuten voor rust echter een ongelukkig eigen doelpunt, waardoor Arsenal er weer in begon te geloven. Na rust wist de ploeg van trainer Mikel Arteta er nog een gelijkspel uit te slepen. Een volgende eigen goal, ditmaal van Craig Dawson, zorgde voor de 3-2, Alexandre Lacazette maakte tien minuten voor tijd de 3-3.

Lille OSC - Nîmes Olympique 1-2
Een streep door de rekening van Lille in de strijd om de titel in Frankrijk. In eigen huis verloor de ploeg met 1-2 van laagvlieger Nîmes Olympique. Alle doelpunten vielen in de eerste helft: Moussa Koné zette Nîmes op voorsprong, Xeka maakte de 1-1 en vlak voor rust werd het 1-2 via Renaud Ripart.

Lille staat nog wel bovenaan in Frankrijk, maar Paris Saint-Germain kan zondagavond de koppositie overnemen wanneer er gewonnen wordt van Olympique Lyon.