Eredivisie is speeltuin voor Ajax: ruime zege op hekkensluiter ADO Den Haag

Eredivisie is speeltuin voor Ajax: ruime zege op hekkensluiter ADO Den Haag

21-03-2021 21:49
146

Ajax heeft voor de zeventiende keer in zeventig dagen een wedstrijd gewonnen. Het duel met ADO Den Haag bleek een zeer eenvoudige horde voor de koploper van de Eredivisie: 5-0.

Met het duel van donderdag met Young Boys nog in de benen trad Ajax zondagavond om 20.00 uur, op eigen verzoek, aan tegen ADO. Dat deed de club zonder Sébastien Haller, die ontbrak vanwege corona. Voor hem speelde Brian Brobbey. Antony werd gespaard door Erik ten Hag.

Menigeen voorspelde een afstraffing voor ADO en daar leek het in eerste instantie ook op uit te draaien. Zoals verwacht deelde Ajax de lakens uit in de Johan Cruijff Arena, al kwam de voorsprong niet geheel op eigen kracht tot stand. Dario Del Fabro maakte achterin een grote fout waar Ajax van kon profiteren. Devyne Rensch maakte uiteindelijk z'n eerste Eredivisie-doelpunt. 

En mede dankzij Rensch werd het tien minuten later 2-0. Brobbey stond ongedekt en knalde hard binnen op aangeven van de jonge rechtsback. Na de 3-0 van Edson Álvarez, weer tien minuten later, was het duel al definitief beslist. Een VVV-scenario leek zich aan te dienen toen Dusan Tadic nog voor rust 4-0 maakte. ADO had werkelijk niets in te brengen en kon niets anders dan de schade beperken.

Een VVV-scenario kwam er overigens niet. Davy Klaassen maakte na rust nog wel 5-0, maar een monsterscore bleef uit voor Ajax. Daar ontbrak simpelweg de scherpte en urgentie voor bij de Amsterdamse club. De ingevallen Oussama Idrissi en Lassina Traoré zochten wel naar persoonlijk succes, maar dat was ze niet gegund.

Ajax is in zowel januari, februari als maart ongeslagen en gaat met een goed gevoel de interlandperiode in. Het volgende duel staat gepland voor 4 april, dan is sc Heerenveen de tegenstander. Een paar dagen later wacht de eerste clash met AS Roma in de Europa League.