VP's Elftal van de Week: AZ levert speler in elke linie, Ajax levert tweetal

VP's Elftal van de Week: AZ levert speler in elke linie, Ajax levert tweetal

22-03-2021 10:00
41

AZ is hofleverancier in VP's Elftal van de Week. De Alkmaarders leveren na de zege op PSV vier spelers. Ook Ajax, FC Utrecht, RKC Waalwijk, Willem II en PEC Zwolle zijn van de partij.

Marco Bizot (AZ)
Door de comeback van Maarten Stekelenburg hoeft Bizot zich maandag niet te melden bij het Nederlands elftal. In de gewonnen topper van AZ tegen PSV nam de doelman sportieve wraak met een ijzersterk optreden.

Devyne Rensch (Ajax)
Een goal en een assist, terwijl er nog geen 21 minuten op de teller stonden tegen ADO Den Haag. Rensch is een openbaring bij Ajax en trekt die lijn vrolijk door op de rechtervleugel.

Willem Janssen (FC Utrecht)
De aanvoerder van FC Utrecht is weer helemaal terug. Bijzonder knap hoe Janssen is opgestaan na een zware knieblessure, zeker op zijn leeftijd (34).

Sven van Beek (Willem II)
Willem II is VVV-Venlo op doelsaldo voorbij in de Eredivisie-stand, en staat dus eindelijk boven de degradatiestreep. Van Beek mag zichzelf een schouderklopje geven: samen met Sebastian Holmén hield hij de sterke Vitesse-spitsen van scoren af.

Owen Wijndal (AZ)
Lijkt klaar voor een vaste basisplaats in Oranje. De linksback was ontembaar tegen PSV en had met zijn constante loopacties een aandeel in de snelle openingstreffer van Jesper Karlsson.

Fredrik Midtsjo (AZ)
De rentree van Midtsjo is bijzonder goed nieuws voor AZ. Samen met Teun Koopmeiners is hij de machinekamer die door trainer Pascal Jansen is opgesteld om het hele elftal aan te sturen én het vuile werk op te knappen.

Anas Tahiri (RKC Waalwijk)
RKC trok zaterdagavond drie gouden punten over de streep tegen FC Groningen en had dat voor een groot deel te danken aan Tahiri. De Belg gaf een assist en maakte indruk met zijn voetballende vermogen.

Thijs Oosting (RKC Waalwijk)
Beleefde een onvergetelijke avond tegen FC Groningen. Lang moest Oosting wachten op zijn eerste doelpunt in de Eredivisie, maar na acht basisplaatsen en een invalbeurt was het eindelijk raak. En wel twee keer.

Slobodan Tedic (PEC Zwolle)
Een enkelblessure, klaplong en bureaucratische strubbelingen: het seizoen van Manchester City-huurling Tedic leek uit te draaien op een ramp, maar tegen VVV-Venlo leidde hij PEC naar de drie punten.

Brian Brobbey (Ajax)
Het is doodzonde voor Ajax dat Brobbey na dit seizoen naar RB Leipzig vertrekt, zo bleek zondagavond weer tegen ADO. De spits kreeg een basisplaats door de positieve coronatest van Sébastien Haller en deed vrijwel alles goed.

Jesper Karlsson (AZ)
Na vier minuten had hij al een typische Karlsson-goal te pakken. De Zweed trok vanaf links naar binnen en verraste PSV door niet de lange hoek te zoeken, maar de bal in de korte hoek te prikken. Bleef ook daarna een plaag voor directe tegenstander Denzel Dumfries.