Paris Saint-Germain maakt gehakt van Olympique Lyon en grijpt koppositie

Paris Saint-Germain maakt gehakt van Olympique Lyon en grijpt koppositie

21-03-2021 22:56
23

Paris Saint-Germain is de nieuwe koploper van Frankrijk. De Parijzenaars profiteerden optimaal van de nederlaag van Lille OSC en wonnen zelf de topper bij Olympique Lyon: 2-4.

PSG moest lang in de achtervolging, maar kon door de uitglijder van Lille de controle weer terugverdienen. Lyon - PSG was op papier een topper, al was het verschil tussen de teams zondag bijzonder groot. 

Uit de kluts maakte Kylian Mbappé na een kwartier de openingsgoal, nadat Marco Verratti op doelman Anthony Lopes van Lyon was gestuit. Omdat Lyon, inclusief Memphis Depay, werkelijk niets in te brengen had, leek de wedstrijd al na een half uur gespeeld toen Danilo Pereira van dichtbij de 0-2 binnenramde.

De definitieve nekslag werd kort na rust uitgedeeld door PSG. Angel Di María kreeg de 0-3 op zijn naam omdat zijn indraaiende vrije trap onderweg door niemand werd aangeraakt. De slag op de taart was van Mbappé, die zijn 100e Ligue 1-doelpunt maakte.

PSG geloofde het wel en leunde achterover. Dat gaf Lyon de gelegenheid om nog wat aan de achterstand te zijn. Invaller Islam Slimani scoorde en ook Maxwel Cornet verscheen op het scorebord, maar die treffers kwamen te laat.