Ten Hag vol lof bij Ajax: 'Ik moet uitkijken wat ik zeg, anders gaat hij zweven'

Ten Hag vol lof bij Ajax: 'Ik moet uitkijken wat ik zeg, anders gaat hij zweven'

Gepubliceerd: maandag 22 maart 2021 om 09:47ma 22-03-2021 om 09:47

Erik ten Hag prijst zich gelukkig met Devyne Rensch. De achttienjarige rechtsback van Ajax maakt de laatste weken indruk en was tegen ADO Den Haag (5-0) de beste man op het veld.

Rensch mag zich sinds zondag na Georginio Wijnaldum de jongste speler met een goal en twee assists in één Eredivisie-wedstrijd noemen. "Ik geniet van de reuzenstappen die hij maakt", wordt Ten Hag geciteerd door het Algemeen Dagblad.

"Hij is een vrij rustige jongen. Op het veld is hij brutaal. Hij heeft een fantastisch spelinzicht, gekoppeld aan atletisch vermogen en techniek. Dus hij heeft heel veel voorwaarden voor een fantastisch mooie carrière. Dat hij op zo'n jonge leeftijd al zulke stappen zetten. Het is nu zaak om met beide benen op de grond te blijven en dit door te zetten. Dan kan het zijn ontwikkeling op korte termijn al een grote boost geven."

Fysiek moet Rensch nog stappen maken, vindt Ten Hag. Om die reden staat hij nog niet centraal achterin, maar op rechtsback. "Ik ben benieuwd waar hij over anderhalf jaar staat. Qua talent is hij misschien nog wel meer een centrale verdediger."

"Ruud Krol was de beste vleugelverdediger van de wereld en op een gegeven moment kwam hij vanzelf als laatste man te spelen. Daar was hij ook de beste van de wereld. Zo ver is Rensch nog lang niet. Ik moet uitkijken wat ik zeg, anders gaat hij zweven. Maar wees maar niet bang. Hoe fantastisch ze het ook doen, ik wijs ze ook op hun tekortkomingen. Dat past in mijn filosofie van steeds beter worden", besluit de Ajax-coach.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws