Update: Botman krijgt goed nieuws en kan alsnog mee met Jong Oranje

Update: Botman krijgt goed nieuws en kan alsnog mee met Jong Oranje

22-03-2021 15:46 Laatste update: 15:46
14

Sven Botman hoopt nog altijd deel te kunnen nemen aan de poulefase van het EK onder 21. De verdediger van Lille OSC raakte afgelopen weekend in de thuiswedstrijd tegen Nimes (1-2 verlies) geblesseerd en onderzoek moet uitwijzen hoe ernstig dat is.

Na afloop liet Christophe Galtier, trainer van de ploeg van Botman, al weten dat het er niet goed uitzag voor zijn Nederlandse verdediger. "Hij moest eruit met een spierblessure die op het eerste oog ernstig is", liet hij optekenen in Franse media.

Wedden

Meer odds

De sterke stopper is echter wel naar Zeist afgereisd, weet Voetbal International. Artsen van de KNVB onderzoeken Botman nu en kijken of hij misschien toch in staat is om met Jong Oranje mee te reizen naar het EK onder 21 in Hongarije en Slovenië. De oud-Ajacied is beoogd basisspeler in de formatie van bondscoach Erwin van de Looi.

Jong Oranje speelt deze week in de groepsfase van het EK onder 21 en komt daarin de leeftijdsgenoten van Duitsland, Hongarije en Roemenië tegen. Als de talenten uit ons land de groepsfase overleven, staat eind mei de knock-outfase op de rol.

Update: Sven Botman reist alsnog met Jong Oranje af naar Hongarije. Dat meldt Voetbal International. De blessure van de verdediger lijkt mee te vallen en dat is goed nieuws voor bondscoach Erwin van de Looi. Of Botman kan spelen tegen Roemenië is echter nog wel de grote vraag.