Huiberts krijgt vragen over gewild AZ-viertal: 'Daar kan ik eerlijk op antwoorden'

Huiberts krijgt vragen over gewild AZ-viertal: 'Daar kan ik eerlijk op antwoorden'

22-03-2021 12:49
111

Max Huiberts, technisch directeur van AZ, krijgt nog geen telefoontjes van andere clubs over zijn vier beste spelers. Teun Koopmeiners, Myron Boadu, Calvin Stengs en Jesper Karlsson kunnen echter toch zomaar weggekocht worden.

Voorlopig staat het viertal gewoon nog onder contract in het AFAS Stadion. "Wij hoeven geen spelers te verkopen", zegt Huiberts tegenover ESPN. "Of de telefoon al rinkelt voor die spelers? Nou, daar kan ik eerlijk op antwoorden: op dit moment rinkelt bij mij de telefoon nog niet. Er gebeurt nog niks, helemaal niks."

Toch weet de AZ-directeur ook wel dat dat weinig zegt. "Het is veranderd ten opzichte van de tijd dat wij nog voetbalden. Tegenwoordig is er eerst contact met de zaakwaarnemer van de spelers en hoor je het als club pas als laatste of er concrete interesse is. Maar nu hoor ik dus niets van andere clubs. Dat is goed nieuws, maar ik hoorde drie dagen voordat Oussama Idrissi wegging ook niks van Sevilla."

De Alkmaarders zijn nog in de race om tweede te worden in de Eredivisie en daarmee een ticket voor de voorronde van de Champions League te bemachtigen. Dankzij de 2-0 thuiszege op PSV van zondagmiddag, staat de ploeg van trainer Pascal Jansen nu op hetzelfde puntenaantal als de Eindhovenaren en heeft het alleen nog maar een minder doelsaldo.