'Transfer' van Ziggo naar RTL: 'Back-up van Humberto Tan bij de Champions League'

'Transfer' van Ziggo naar RTL: 'Back-up van Humberto Tan bij de Champions League'

22-03-2021 13:10
53

Jack van Gelder gaat vanaf volgend seizoen wedstrijden in de Champions League presenteren bij RTL. Dat zegt Wilfred Genee, die dat nieuws opgevangen heeft 'in de wandelgangen'. De ervaren verslaggever, die na dit seizoen weg moet bij Ziggo, zou de tweede man worden achter Humberto Tan.

De anchorman van Ziggo Sport moet na dit seizoen vertrekken, omdat de zender wil 'verjongen' en een sleutelrol weggelegd ziet voor Wytse van der Goot. "Dat vindt hij niet leuk", zegt Genee tijdens een radio-uitzending van Veronica Inside. "Hij wilde graag door. Maar ik ik hoor in de wandelgangen dat Jack de back-up gaat worden van Humberto Tan bij RTL."

De presentator van Veronica Inside houdt een slag om de arm, maar heeft opvallend veel details over de eventuele 'transfer' van Van Gelder. "Ik weet niet of het echt waar is hoor, maar Tan doet twee keer per week Champions League en dat zou niet altijd kunnen. Humberto heeft het druk en dan kan Jack hem vervangen. Hij zal dan ook langs het veld staan en zo nu en dan interviews doen."

Op dit moment zijn de rechten van de Champions League nog in handen van SBS, maar vanaf volgend seizoen zal het miljardenbal op RTL te zien zijn.