'Neymar wilde graag terug, maar toen koos de president plotseling voor Griezmann'

'Neymar wilde graag terug, maar toen koos de president plotseling voor Griezmann'

22-03-2021 20:51
17

Éric Abidal, die tussen 2018 en 2020 technisch directeur van FC Barcelona was, heeft een boekje opengedaan over het reilen en zeilen binnen de club. De Fransman wilde bijvoorbeeld Neymar terughalen, maar werd zonder zijn medeweten gepasseerd.

Abidal, die als verdediger zes seizoenen de kleuren van Barcelona verdedigde, heeft geen hoge pet op van Josep Maria Bartomeu. De toenmalige voorzitter van de Blaugranas passeerde hem toen hij onderhandelde met Neymar. "Tien dagen voordat de transfermarkt sloot, gingen de voorzitter en ik naar Parijs om met PSG te praten", vertelt de gewezen 'td' in een groot interview met The Telegraph.

De Braziliaan stond open voor een terugkeer. "We konden hem terughalen en dat was mooi, want op dat moment hadden we een vleugelaanvaller nodig", laat Abidal optekenen . "Maar toen koos onze president er plotseling voor om Antoine Griezmann te halen! Dat is toch meer een centrumspits.. Het gaat er niet om wie van de twee beter is, maar het gaat om de positie waar je iemand nodig hebt."

Griezmann werd voor 120 miljoen euro van Atlético Madrid overgenomen, terwijl Neymar in Parijs bleef. Daar speelt hij tot op de dag van vandaag nog steeds.