Cambuur verlengt imposante KKD-reeks: stug Eindhoven over de knie

22-03-2021 21:51
41

SC Cambuur lijkt niet meer te weten wat verliezen is in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Henk de Jong won maandagavond met 3-0 van FC Eindhoven door doelpunten van aanvoerder Erik Schouten, David Sambissa en Ragnar Oratmangoen. De ploeg lijkt hard op weg naar de Eredivisie.

Door de overwinning is Cambuur nu tien opeenvolgende Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden ongeslagen. Het had tegen Eindhoven de gehele wedstrijd het overwicht, maar het bleef (qua tussenstand) nog lang spannend.

Het eerste doelpunt viel ongeveer een kwartier na rust: aanvoerder Schouten kopte een hoekschop van Mees Hoedemakers via de lat achter een kansloze Eindhoven-keeper Ruud Swinkels. Eindhoven durfde de laatste tien minuten een aantal keer de eigen helft te verlaten, maar gevaarlijk werd de ploeg van trainer Ernie Brandts eigenlijk geen enkel moment.

Sambissa gooide de wedstrijd uiteindelijk in het slot met de 2-0. Het was zijn eerste treffer in het shirt van Cambuur. Ragnar Oratmangoen zorgde voor het slotakkoord door een aantal minuten voor tijd de 3-0 te maken.

Door de overwinning staat Cambuur stevig aan kop: de ploeg behaalde 70 punten uit 29 wedstrijden. Het heeft een voorsprong van zes punten op directe achtervolger De Graafschap, Almere City staat op een achterstand van acht punten.