Boze Wijnaldum botst met ESPN-verslaggever: Dat is heel fout, wat je doet

Boze Wijnaldum botst met ESPN-verslaggever: "Dat is heel fout, wat je doet"

23-03-2021 13:45 Laatste update: 13:59
487

Georginio Wijnaldum heeft aan het einde van de persconferentie van het Nederlands elftal boos gereageerd op een eerdere vraag van ESPN-verslaggever Pascal Kamperman, waarin hij de vergelijking trok tussen de racisme-discussie en de discussie rond de misstanden in Qatar, organisator van het WK 2024. 

"Ik heb nagedacht over jouw vraag over racisme en Qatar. Maar begrijp je eigenlijk wel wat je doet, om racisme te vergelijken met Qatar? Eigenlijk zeg je dus: als iemand racistisch is naar een bruin persoon, mag je niet voor jezelf opkomen, want je gaat voetballen in Qatar. Dat is heel fout wat je doet", zei een gepikeerde Wijnaldum. 

"Ik vind het heel raar. Het racismeverhaal is heel moeilijk. Daarom komen mensen niet voor zichzelf op: omdat anderen zeggen, dan moet je ook dit doen, en ook dat doen. Je haalt het aan, en dat is niet goed."

Bekijk de gehele discussie in de bovenstaande video. 

Eerder ging Wijnaldum in op de vraag waarom Oranje het WK niet gaat boycotten, ondanks de duizenden doden onder de migrantenarbeiders die de WK-stadions bouwen. "We hebben er natuurlijk over gesproken, omdat het een groot onderwerp is en je de kwalificatiewedstrijden gaat spelen. We moeten er juist wel heengaan, omdat we dan een grotere impact kunnen hebben. Door met andere federatis een plan te smeden om er aandacht voor te trekken. Dat is nu nog lastig, omdat het zo ver weg is."

"Het is niet zo dat wij erom gevraagd hebben om in Qatar te spelen. Misschien zit jij straks ook wel in Qatar. Hier moeten we met z'n allen iets aan doen", aldus Wijnaldum.