'Koeman ook volgend seizoen voor de groep bij Barça na goed gesprek met Laporta'

'Koeman ook volgend seizoen voor de groep bij Barça na goed gesprek met Laporta'

23-03-2021 21:02 Laatste update: 21:28
56

Ronald Koeman staat ook volgend seizoen voor de groep bij FC Barcelona. Het bestuur en de nieuwe president Joan Laporta hebben hun vertrouwen uitgesproken in de Nederlandse trainer, die verder kan blijven bouwen aan zijn elftal.

Dat meldt het Spaanse TV3. De clubleiding van Barcelona is zeer te spreken over het werk van Koeman in Camp Nou en heeft in een gesprek met de oefenmeester aangegeven ook volgend seizoen met hem door te willen. Bij dat gesprek was ook Laporta aanwezig.

De nieuwe president van Barça heeft Koeman ervan verzekerd dat hij ook volgend seizoen de aangewezen man is om de Spaanse grootmacht te leiden. Bij het gesprek, dat plaatsvond in Camp Nou, waren ook directeuren Mateu Alemany en Ramon Planes aanwezig.

Volgens TV3 heeft Koeman in het gesprek aangegeven graag meer invloed uit te willen uitoefenen bij het afronden van transfers. Die toestemming heeft hij ook gekregen. De belangrijkste transferdoelwitten zijn naar verluidt Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. Daarnaast staat Manchester City-verdediger Eric García hoog op het verlanglijstje en wordt er alles aan gedaan om Lionel Messi langer bij de club te houden. Het contract van de Argentijn loopt na dit seizoen af.

Door het gesprek weet Koeman dat hij verder kan bouwen aan het fundament dat hij de afgelopen periode heeft neergelegd bij Barcelona. Zijn ploeg heeft zich knap omhoog geknokt in de Primera División en staat op de tweede plaats, met vier punten minder dan koploper Atlético Madrid.