Brobbey benaderd door Ghana: 'Voor ons is het geregeld, Brian is er nog niet uit'

Brobbey benaderd door Ghana: 'Voor ons is het geregeld, Brian is er nog niet uit'

24-03-2021 06:49
47

Brian Brobbey is benaderd door de bondscoach van Ghana om eens na te denken over een mogelijke interlandcarrière voor het Afrikaanse land. In gesprek met de Volkskrant laat Kevin Luckassen weten dat zijn broertje Brobbey nog geen keuze heeft gemaakt.

Kevin (27) en Derrick Luckassen (25), het zijn broers van Brobbey, die in tegenstelling tot zijn broertjes de achternaam van zijn vader heeft aangenomen. "We hebben veel aan elkaar", begint Kevin in de Volkskrant. "Als mijn broers ergens mee zitten, probeer ik ze te helpen. We zijn allemaal heel erg ambitieus. Daar profiteert Brian van. Hij heeft bij ons al gezien wat er allemaal op je pad kan komen. Is hij een keer tevreden dan zeggen wij wat er nog beter kan. Ik denk dat hij dat ook nodig heeft. Hij heeft van ons vier het meeste schijt aan alles."

Toen Brobbey besloot om zijn carrière na dit seizoen te vervolgen bij RB Leipzig, werd hem dat door veel Ajax-fans niet in dank afgenomen. Kevin probeerde zijn broertje er in eerste instantie van te overtuigen bij Ajax te blijven. "We zijn altijd eerlijk naar elkaar. Ik heb Brian aangeraden om met Ajax te praten, omdat ik weet dat hij gek is van die club, een Amsterdamse jongen is en er daar vertrouwen in hem is. Aan de andere kant zijn er veel andere spitsen. Maar die zal hij bij Leipzig ook treffen."

Brobbey is inmiddels, net als zijn broers, benaderd voor het nationale elftal van Ghana. "Met zijn allen samenspelen is natuurlijk een droom", stelt Kevin Luckassen. "En onze ouders komen er vandaan. Voor Derrick en mij zijn de papieren al geregeld. Brian is er nog niet uit. De bondscoach van Ghana belde hem laatst. Maar hij heeft nu de volle focus op Jong Oranje en Ajax. Brian doet dingen niet half."