De Boer: 'Grootste talent van Nederland wordt één van de beste spelers'

De Boer: 'Grootste talent van Nederland wordt één van de beste spelers'

24-03-2021 10:10
67

Ronald de Boer verwacht een spannende ontmoeting tussen Ajax en AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. De oud-international vertelt aan radiostation Teleradiostereo wat de Italianen kunnen verwachten van de Eredivisie-koploper.

"Ik denk dat het een moeilijke loting is voor beide clubs", vertelt De Boer in Italië. "Al zitten er nog andere goede ploegen in het toernooi, zoals Arsenal en Manchester United. De Lancieri (De Ridders, Italiaanse bijnaam voor Ajax, red.) en de Giallorossi zijn twee interessante teams. Ik denk dat ze gelijkwaardig zijn. Ajax is erg gegroeid in Europa de laatste jaren, maar Roma is een heel sterk team, hoewel ze nu niet meedoen om de titel."

De Boer ziet wel een mogelijk voordeel voor Ajax, dat fier aan kop gaat in de Eredivisie. "Dat de ploeg van Erik ten Hag een voorschot heeft genomen op het kampioenschap, kan een klein voordeel zijn in de voorbereiding op de dubbele ontmoeting met Roma."

Hoewel de Amsterdammers aan een indrukwekkende reeks bezig zijn in Nederland, wordt De Boer gevraagd naar de zwaktes van het team. "Misschien het feit dat ze niet in een topcompetitie spelen. Een andere zwak punt is denk ik het gebrek aan opties voorin. Als spits heb je alleen Dusan Tadic, en dat is van nature geen centrumspits. Maar verder beschikt Ten Hag over veel goede spelers, van Gravenberch tot Idrissi, die net is aangetrokken."

Vooral over Gravenberch steekt De Boer de loftrompet. "De selectie van Ajax heeft veel kwaliteit en is goed georganiseerd, ondanks de blunder rond Sébastien Haller. Wat betreft Gravenberch, ik kan je verzekeren dat hij het grootste talent van Nederland is. Hij zal zich fysiek nog ontwikkelen, maar ik weet zeker dat hij in de toekomst één van de beste spelers wordt."