'Brobbey een toptalent in Europa, kun je nagaan wat de vergoeding had kunnen zijn'

'Brobbey een toptalent in Europa, kun je nagaan wat de vergoeding had kunnen zijn'

24-03-2021 11:00
60

Martijn Reuser baalt stevig van het vertrek van Brian Brobbey bij Ajax. De negentienjarige spits maakt na dit seizoen transfervrij de overstap naar RB Leipzig en dat is volgens de oud-speler van de Amsterdammers een groot gemis.

"Dat Brobbey de keuze heeft gemaakt voor Leipzig vind ik echt heel erg zonde", vertelt Reuser in de podcast van Ajax Life. "Voor mijn gevoel was hij nog niet klaar bij Ajax. Hij had nog wel wat te bewijzen."

"Ik schat Brobbey ook in als één van de toptalenten van Europa", vervolgt de eenmalig Oranje-international, die tussen 1993 en 1997 voor Ajax speelde. "Kun je nagaan wat de financiële vergoeding had kunnen zijn op het moment dat hij verkocht had kunnen worden. Nu loopt hij transfervrij de deur uit."

Reuser ziet dat Brobbey al jarenlang te boek staat als toptalent. Hij werd daarom al door heel Europa in de gaten gehouden. "Als er dan even een kink in de kabel zit wat betreft de contractonderhandelingen zijn ze er als de kippen bij om hem lekker te maken. Op sportief, maar zeker ook op financieel gebied."