Yolanthe onthult: 'Sneijder wilde WK in Zuid-Afrika verlaten door grappen'

Yolanthe onthult: 'Sneijder wilde WK in Zuid-Afrika verlaten door grappen'

24-03-2021 11:38
97

Wesley Sneijder beleefde in 2010 een bijzonder WK met het Nederlands elftal, maar het had niet veel gescheeld of de recordinternational had verstek laten gaan in Zuid-Afrika. Volgens zijn toenmalige vrouw Yolanthe Cabau van Kasbergen was hij de grappen over zijn relatie helemaal zat.

Sneijder en Yolanthe werden regelmatig op de hak genomen in het programma van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. "Echt jaren geleden, toen het WK in Zuid-Afrika was, werden er best wel heftige dingen gezegd bij jullie aan tafel natuurlijk", zegt Yolanthe in De Veronica Inside Ochtendshow. "Dat had eigenlijk meer effect op Wes dan op mij in die tijd. Hij vond dat heel erg, hij wilde natuurlijk zijn vrouw beschermen."

Genee vertelt dat hij weleens werd opgebeld door een boze Sneijder, waarna Yolanthe een bijzondere onthulling doet: "Volgens mij kwam het zelfs op een punt dat hij weg wilde gaan uit het trainingskamp in Zuid-Afrika, omdat hij zei: Ik kan er niet meer tegen dat ze zo respectloos zijn." Yolanthe wist een Oranje-vertrek van haar toenmalige echtgenoot echter te voorkomen.

"Ik kon het ook best wel hebben, de grapjes van: 'Kan ze niet even bij alle spelers langsgaan'", vertelt Yolanthe. "Ik heb ook vier broers, ik ken die humor wel een beetje. En ik heb ook wel zelfspot hoor, dus ik kan er wel tegen. Maar ik denk dat het voor hem vooral vervelend was, want als man wil je toch je vrouw beschermen. Dus ik snapte hem wel, maar voor mij was het wel oké."

Met Sneijder veroverde het Nederlands elftal uiteindelijk zilver in Zuid-Afrika. De finale werd verloren van Spanje.