'Feyenoord was ook geen garantie, misschien was ik daar ook al weggestuurd'

'Feyenoord was ook geen garantie, misschien was ik daar ook al weggestuurd'

Gepubliceerd: woensdag 24 maart 2021 om 19:09wo 24-03-2021 om 19:09

Laatste update: woensdag 24 maart 2021 om 19:16wo 24-03-2021 om 19:16

Tahith Chong heeft een doorbraak bij Manchester United nog niet uit zijn hoofd gezet. Na een mislukte huurperiode bij Werder Bremen probeert de 21-jarige aanvaller nu voet aan de grond te krijgen bij de Belgische koploper Club Brugge.

"Persoonlijk gaat het hier nog steeds met ups en downs. De ploeg helpt me enorm met het settelen, maar het is pushen tot het einde van het seizoen. Ik moet aan het ritme gewend raken: vijf, zes wedstrijden na mekaar spelen... dat deed ik nog niet eerder", vertelt Chong aan Sport/Voetbalmagazine.

De op Curaçao geboren vleugelaanvaller zinspeelt op een extra jaar in België, maar is voor zijn gevoel nog niet klaar bij Manchester United. Jaren geleden verliet hij Feyenoord voor de Engelse grootmacht. "Vandaag denk ik nog steeds dat het een goeie beslissing was: ik heb me bij Manchester United ontwikkeld als speler, veel geleerd en ik zit er nog steeds. Dus..."

"Sommigen slagen, sommigen niet. Nergens heb je garantie", beseft Chong. "Het was ook geen garantie dat blijven bij Feyenoord me nu tot bij het eerste elftal zou hebben geloodst. Misschien was ik daar ook al weggestuurd. Daarom kijk ik nooit naar een andere voetballer. Ieder heeft zijn eigen pad, de ene staat op 21 wat verder, de ander is een laatbloeier. Manchester United is één van de grootste clubs in de wereld. Die laatste stap zetten is moeilijk."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws