Van de Looi wekt onbegrip bij EK-start Jong Oranje: 'Die is 25 miljoen waard'

Van de Looi wekt onbegrip bij EK-start Jong Oranje: 'Die is 25 miljoen waard'

24-03-2021 23:58
73

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi heeft geen goede beurt gemaakt bij de EK-start. Hans Kraay jr. is in de studio van ESPN kritisch op de keuzes van de bondscoach.

"We hadden heel veel verwacht van Jong Oranje", lacht Kraay, die de Nederlandse talenten zelfs tot topfavoriet had gebombardeerd. "Maar vandaag waren er flink wat onder de maat." Jong Oranje kwam tegen Roemenië niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De keuzes van Van de Looi kunnen de ESPN-analist niet bekoren. "Noa Lang doet het fantastisch bij Club Brugge (dertien goals en zes assists, red.), is volgens de kenners 25 miljoen euro waard en speelt daar vanaf de linkerkant, maar moest het nu vanaf de rechterkant doen. Dat begreep ik niet helemaal."

"En je mag Brian Brobbey toch wel wat eerder inbrengen?", vervolgt Kraay over de Ajax-spits, die na tachtig minuten inviel voor Lang. "Als hij dat tegen Young Boys en Lille kan... Zeg gewoon: gas geven, jongen. Dan schiet hij er twee ballen in voor je. En", besluit hij, "ik vind Abdou Harroui een veel betere voetballer dan Ludovit Reis."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie