Memphis 'helemaal niet aanwezig' bij Oranje: Hij heeft 22 hakballetjes gegeven

Memphis 'helemaal niet aanwezig' bij Oranje: "Hij heeft 22 hakballetjes gegeven"

25-03-2021 11:23
83

Het spel van Memphis Depay is na de Oranje-zeperd tegen Turkije (4-2) voer voor discussie. Pierre van Hooijdonk vindt het erbij horen. De NOS-analist constateert dat de aanvalsleider niet zijn beste dag had.

In het spelersrapport kreeg Memphis een 4. "You love him or you hate him", typeert Van Hooijdonk hem bij de NOS. "Het ligt bij Memphis heel dicht bij elkaar. Hij heeft 22 hakballetjes gegeven, waarvan er misschien één goed is gevallen. Tegelijkertijd is dat ook waardoor we van hem houden: het maakt hem onvoorspelbaar, als het goed gaat."

"Nu gebeurde er eigenlijk helemaal niks", vervolgt de oud-international. "Hij was buiten twee momenten met Donyell Malen in de eerste helft helemaal niet aanwezig. Dan kun je geïrriteerd raken van dat flegmatieke in zijn spel, maar als het wel lukt, is het kunst. Zo dicht ligt het bij elkaar bij Memphis."

Oranje ging woensdagavond hard onderuit in de eerste wedstrijd op weg naar het WK van 2022 in Qatar. In de blessuretijd miste Memphis nog een strafschop. Het Catalaanse medium Diario SPORT pakte 'the day after' uit met het nieuws dat niets een overstap van Memphis - en Georginio Wijnaldum - naar FC Barcelona nog in de weg staat.