Eindverantwoordelijke Kuyt en Feyenoord verliezen op bezoek bij Willem II

Eindverantwoordelijke Kuyt en Feyenoord verliezen op bezoek bij Willem II

25-03-2021 14:06 Laatste update: 15:05
90

Willem II heeft de oefenwedstrijd tegen Feyenoord met 1-0 gewonnen door een laat doelpunt van Lindon Selahi. Het betekent een nederlaag voor Dirk Kuyt, die donderdagmiddag als trainer fungeerde bij Feyenoord.

Kuyt, die bezig is aan een praktijkstage om zijn diploma Coach Betaald Voetbal te halen, nam het stokje over van Dick Advocaat. Een overwinning leverde het hem echter niet op: Willem II bleek na negentig minuten spelen met 1-0 te sterk. Ook bij Willem II stond er een andere trainer voor de groep: Willem Weijs coachte het elftal in plaats van Zeljko Petrovic.

Lang leek de wedstrijd af te stevenen op een 0-0 gelijkspel, maar vlak voor tijd besliste Selahi het duel in Tilburgs voordeel. De huurling van FC Twente besloot het met brute kracht te proberen van afstand en zag hoe Feyenoord-keeper Ramon ten Hove de bal door zijn handen in het doel liet verdwijnen. Het bleek uiteindelijk het enige doelpunt van de wedstrijd tegen een Feyenoord dat met een aantal grote namen in de basis speelde.

De opstellingen:
Willem II: Brondeel; Köhlert, Owusu (46. Van den Bogert), Romeny (71. Kabangu), Zuijderwijk, Saddiki (46. Selahi), Mike Trésor (46. Nunnely), Saglam, Köhn (46. Smeulers), Van Beek (46. Holmén) Van der Avert. 

Feyenoord: Ten Hove, Wallenburg (46. Lewis), Botteghin, Senesi (46. Van der Zeeuw), Haps, Toornstra (46. Lont), Linssen (46. Naujoks, 79. Belarbi), El Bouchatoui (74. De Mooij), Teixeira, Pratto, Sinisterra (46. Baldé).