Memphis spreekt duidelijke Oranje-voorkeur uit: 'Statistieken spreken voor zich'

Memphis spreekt duidelijke Oranje-voorkeur uit: 'Statistieken spreken voor zich'

25-03-2021 15:28 Laatste update: 15:29
84

Memphis Depay wist woensdagavond niet te imponeren als spits van het Nederlands elftal. De Olympique Lyon-aanvaller had het lastig tegen de fysiek sterke verdedigers van Turkije en miste vlak voor tijd een penalty om de 4-3 te maken. Hij laat zich uit over zijn favoriete positie bij Oranje.

Memphis kan op meerdere posities uit de voeten, maar heeft een duidelijke voorkeur. Hij startte gisteren in de spits. "Volgens mij, als je naar de statistieken kijkt, spreken die voor zich. Ik heb het in de spits, de afgelopen 20 of 25 interlands, prima gedaan", geeft hij aan in gesprek met ESPN. Bij Oranje werd Memphis in het verleden ook ingezet als linksbuiten, maar die positie heeft niet zijn voorkeur. "Ik sta liever in de spits."

In gesprek met De Telegraaf vertelt Memphis vervolgens dat de Oranje-spelers zich niet teveel aan moeten trekken van de nederlaag. "We moeten ons niet laten aanpraten dat het een dramatische wedstrijd was", vervolgt hij. "We hebben ook best wat dingen gecreëerd. We moeten hier niet te lang in blijven hangen, zaterdag is er weer een wedstrijd."

De spelers van Oranje hebben de wedstrijd tegen Turkije inmiddels afgesloten en kijken vooruit. "Onderweg hebben we het natuurlijk over de wedstrijd gehad. Dat was gewoon een teleurstelling. We weten dat er een paar schepjes bovenop moeten qua kwaliteit en scherpte. We zijn het er met elkaar over eens dat het beter moet. Gelukkig hebben we zaterdag weer een wedstrijd om te reageren", sluit Memphis af.