Frenkie de Jong hard voor Oranje: 'Als we zo spelen, komen we niet door de poule'

Frenkie de Jong hard voor Oranje: 'Als we zo spelen, komen we niet door de poule'

25-03-2021 16:19
95

Frenkie de Jong is zich ervan bewust dat het stukken beter moet bij het Nederlands elftal. De formatie van trainer Frank de Boer verloor woensdag met 4-2 tegen Turkije in de WK-kwalificatie. Volgens De Jong gaat Oranje met zulk spel niet uit de poulefase op het EK van komende zomer komen. 

"Als we zo spelen als gisteren komen we niet door de poule", blikt De Jong voor de camera van de NOS vooruit op het komende EK. "Ik ben er alleen niet zo bang voor dat het gebeurt, want over het algemeen is dit alleen niet ons normale niveau. We weten echt wel wat we fout gedaan hebben, we beseffen het ook. We hebben het goed besproken. Nu gaan we gewoon door."

Oranje moet de knop ook snel omzetten. De komende dagen staan er namelijk nog twee interlands op het programma, tegen Letland en Gibraltar. De Jong zou het alleen liever opnemen tegen tegenstanders van een ander kaliber. "Tegen Letland en Gibraltar ben je gewoon verplicht om te winnen. Je hebt liever dat je je kunt revancheren tegen een echt groot land", legt hij uit. "Maar daarnaast wil je gewoon weer een goed gevoel krijgen, door te winnen. Dat moeten we gewoon doen tegen deze landen."