Heerenveen maakt transfervrij vertrek bekend: 'Gaan nu ieder onze eigen weg'

Heerenveen maakt transfervrij vertrek bekend: 'Gaan nu ieder onze eigen weg'

25-03-2021 17:29
31

Sherel Floranus vertrekt komende zomer transfervrij bij sc Heerenveen. De rechtsback was al enige tijd in gesprek met Heerenveen over een nieuwe verbintenis, maar tot een akkoord is het niet gekomen.

De Friezen maken donderdag via de clubkanalen melding van het aanstaande vertrek van Floranus. De 22-jarige jeugdinternational was al enige tijd in onderhandeling met Heerenveen. De gesprekken werden echter tweemaal uitgesteld. De eerste keer kwam dat door privé-omstandigheden bij Floranus zelf, de tweede keer was het vertrek van technisch directeur Gerry Hamstra de reden.

Wedden

Meer odds

Op de clubwebsite reageert Michel Jansen, die tijdelijk de functie van Hamstra op zich neemt, op het vertrek van Floranus. "Hoewel het seizoen nog bezig is, zijn we Sherel alvast dankbaar voor zijn inzet. Na drie seizoenen, waarin hij bij ons ook uitgroeide tot international van Jong Oranje, gaan we nu ieder onze eigen weg. We wensen Sherel veel succes met het vinden van een nieuwe club."

In de zomer van 2018 nam Heerenveen Floranus over van Sparta. Floranus moest de vervanger worden van de naar PSV vertrokken Denzel Dumfries. De vleugelverdediger is in zijn periode in Friesland vrijwel altijd een vaste waarde geweest.