Mulder kraakt De Boer: 'Zette hem links terwijl hij daar al twee jaar niet speelt'

Mulder kraakt De Boer: 'Zette hem links terwijl hij daar al twee jaar niet speelt'

25-03-2021 17:46 Laatste update: 17:52
Nederland 164 Reacties

Youri Mulder kraakt bondscoach Frank de Boer, na de pijnlijke nederlaag die het Nederlands elftal leed op bezoek bij Turkije (4-2). De voormalig Oranje-international plaatst ook zijn vraagtekens bij de aanstelling van De Boer als bondscoach.

Waar de Turken met onder andere Burak Yilmaz voorin wel effectief waren, zag Mulder de aanval van Oranje hopeloos falen. Dat wijt hij deels aan De Boer. "Neem nu Donyell Malen van PSV, die De Boer op links zette terwijl die al twee jaar niet als linksbuiten speelt", vertelt Mulder bij het Vlaamse Sporza. "De buitenspelers waren veel te licht, de voorhoede was ronduit zwak. Spelers als Georginio Wijnaldum en Memphis Depay gaven niet thuis."

Mulder plaatst ook zijn vraagtekens bij de aanstelling van De Boer als bondscoach, die de naar Barcelona vertrokken Ronald Koeman moest opvolgen. "Het is vreemd dat een coach die internationaal mislukt was bij Inter en bij Crystal Palace deze job kreeg", stelt Mulder, waarna hij de zaak nuanceert. "Maar zijn successen behaalde hij bij Ajax, dan heb je ook wel wat van die denk- en zienswijze. Aanvankelijk was er ook minder statisch spel te zien, maar al met al was het gewoon niet genoeg."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s