Zahavi en Israël gaan onderuit tegen Schöne-loos Denemarken, Zwitsers starten goed

Zahavi en Israël gaan onderuit tegen Schöne-loos Denemarken, Zwitsers starten goed

25-03-2021 19:52 Laatste update: 20:39
8

Israël is de WK-kwalificatie begonnen met een nederlaag. In een voor een deel gevuld Bloomfieldstadion in Tel Aviv ging Denemarken, waar Lasse Schöne de hele wedstrijd op de bank zat, er met de 0-2 zege vandoor.

Israël - Denemarken 0-2
Eran Zahavi, spits van PSV, zal zich de start van de nieuwe kwalificatiereeks anders hebben voorgesteld. De Israëliërs waren voor een paar duizend fans zeker niet minder dan Denemarken, maar stonden na negentig minuten toch met lege handen. Goals van Martin Braithwaite en Jonas Wind waren voldoende voor de Denen om met de drie punten aan de haal te gaan.

Zahavi maakte de negentig minuten vol voor Israël en speelde daarmee vijf minuten langer dan Vitesse-back Eli Dasa, maar ze waren dus niet in staat om potten te breken voor hun land. Aan de andere kant zat Lasse Schöne, middenvelder van sc Heerenveen, de hele wedstrijd op de bank. Ex-Ajacied Christian Eriksen stond wel in de basis bij Denemarken.

Bulgarije - Zwitserland 1-3
In groep C van de Europese WK-kwalificatie deed Zwitserland goede zaken door de op papier lastige uitwedstrijd bij Bulgarije winnend af te sluiten. Het Alpenland, waar Yvon Mvogo als reservekeeper op de bank zat, stond al na twaalf minuten met 0-3 voor door doelpunten van Breel Embolo, Haris Seferovic en Steven Zuber. De treffer van de Bulgaren, na 46 minuten gemaakt door Kiril Despodov, ontketende geen inhaalrace meer.