Padt geeft op: 'Beweer echt niet dat ik eerste keeper van Oranje zou moeten zijn'

Padt geeft op: 'Beweer echt niet dat ik eerste keeper van Oranje zou moeten zijn'

25-03-2021 20:10
102

Sergio Padt verwacht niet dat hij ooit nog voor het Nederlands elftal zal spelen. De doelman van FC Groningen werd door bondscoach Frank de Boer buiten de selectie gelaten en hij verwacht ook niet dat daar nog verandering in gaat komen.

Afgelopen najaar wist Padt zeker dat hij Oranje uit zijn hoofd moest zetten. "Toen waren er een paar blessures, terwijl ik prima stond te keepen", zegt hij tegen Voetbal International. "Ik zat er echter niet bij, dus dan kun je zelf wel beredeneren dat het dan waarschijnlijk helemaal niet meer gaat gebeuren. Nu zijn zo’n beetje alle keepers immers weer fit. Oranje gaat ’m gewoon niet meer worden voor me, hoe goed ik ook keep. Zo realistisch moet ik zijn."

De goalie uit Amsterdam wil niet uitspreken of hij dat rechtvaardig vindt of niet. "Vooropgesteld: ik beweer echt niet dat ik eerste keeper van Oranje zou moeten zijn. En ik zeg ook niet dat ik bij de beste drie hoor. Want Tim Krul en Jasper Cillessen zijn uitstekende keepers en ik vind Joël Drommel een groot talent. Maar onder Ronald Koeman was ik de vaste derde keeper. Hij heeft ook uitgesproken dat hij mij de beste nummer drie vond."

Na het beruchte 'treinincident', waar Padt het aan de stok kreeg met een conducteur en dat een fysieke ruzie werd, hoorde hij niets meer vanuit Zeist. "Ik heb in die periode buiten het veld een grote fout gemaakt en daar ben ik blijkbaar nooit meer bovenop gekomen. Sterker nog: in de tussentijd hebben allerlei andere keepers me bij het Nederlands elftal ingehaald. Ligt dat dan aan mijn kwaliteiten, of aan het feit dat veel andere keepers zich goed hebben ontwikkeld?"