Van Hanegem over keeperskwestie Oranje: 'Als Onana pilletje niet had genomen...'

Van Hanegem over keeperskwestie Oranje: 'Als Onana pilletje niet had genomen...'

25-03-2021 20:52 Laatste update: 20:56
132

Willem van Hanegem heeft geen goed woord over voor de prestatie van het Nederlands elftal tegen Turkije. Vooral de spelbeleving ontbrak volledig, zo zag De Kromme.

"Ze liepen er op hun dode gemak bij en speelden telkens weer de bal breed. Wat doen die gasten nou eigenlijk?", begint een verontwaardigde Van Hanegem in gesprek met ESPN. Voor de wedstrijd zei hij nog dat Oranje een goede kans maakte tegen de Turken. "Turkije heeft er natuurlijk wel een paar aardige spelers bijlopen, maar normaal gesproken moet Nederland zo'n wedstrijd op hun sloffen winnen. Ik zat er echter helemaal naast."

"Ik irriteerde me vooral aan de manier waarop de spelers erbij liepen: zo op hun dode gemak, telkens weer de bal breed spelen", vervolgt Van Hanegem. "Frenkie de Jong raakte de eerste bal al meteen kwijt en Georginio Wijnaldum had het helemaal niet. Ik had het gevoel dat hij (Wijnaldum red.) het helemaal niet leuk vond. Dat was vreselijk om te zien. Maar er was helemaal geen initiatief en alles werd dichtgelopen."

Tim Krul, die de in de warming-up geblesseerd geraakte Jasper Cillessen verving, krijgt nog een veeg uit de pan van De Kromme. "Krul had het niet. Ik hoorde iemand zeggen: hij heeft maar vier ballen gehad. Nou wees blij..." Van Hanegem ziet in Maarten Stekelenburg niet de juiste vervanger voor Krul tegen Letland aanstaande zaterdag. "Als Onana dat pilletje niet had genomen, had hij geen enkele wedstrijd onder de lat gestaan."