Van der Vaart teleurgesteld: 'Bij Black Lives Matter heeft hij hoogste woord'

Van der Vaart teleurgesteld: 'Bij Black Lives Matter heeft hij hoogste woord'

25-03-2021 21:57
134

Rafael van der Vaart denkt dat het Nederlands elftal zich tegen Letland en Gibraltar gaat herstellen van de 4-2 nederlaag tegen Turkije. Hij geeft aan tafel bij Ziggo Sport echter wel aan dat hij meer verwacht van de dragende spelers van Oranje, vooral van Georginio Wijnaldum.

Van der Vaart baalt van de nederlaag tegen Turkije, maar volgens de voormalig middenvelder is er nog geen man overboord. Zaterdag kan Oranje zich revancheren tegen Letland. "Nou ja, Letland... Ik had m'n telefoon, ik dacht: misschien ben ik nog opgeroepen. Dat had makkelijk gekund hoor", lacht Van der Vaart bij Ziggo Sport.

"We redden het de volgende twee wedstrijden wel. Maar mijn zorg was wel dat Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum, Matthijs de Ligt, Memphis Depay... De beste spelers. Die gaven allemaal niet thuis. Maar ook niet van: hé, ik neem de ploeg even bij de hand."

Vooral de rol van Wijnaldum op het veld viel Van der Vaart tegen. "Bij de Black Lives Matter-discussie heeft hij het hoogste woord. Maar ik verwacht wel dat hij op het veld bij Oranje zegt: het loopt voor geen meter, ik ga het gewoon doen. Dat hij dat in ieder geval uitstraalt. Maar hij liet het ook allemaal maar gebeuren. Dat viel me wel tegen, want ik ben wel fan van hem."