We kijken naar een topclub in Nederland. Denk dan aan PSV, Feyenoord of Ajax

"We kijken naar een topclub in Nederland. Denk dan aan PSV, Feyenoord of Ajax"

26-03-2021 12:30 Laatste update: 12:39
131

SC Heerenveen en Sherel Floranus gaan na dit seizoen uit elkaar, zo werd deze week bekend. De rechtsback heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen. Zijn zaakwaarnemer hoopt nu op een topclub uit de Eredivisie, vertelt hij aan VoetbalPrimeur.

Floranus heeft er in juni drie jaar opzitten in Friesland. Nu lonkt een nieuwe stap in zijn carrière. "We zijn het erover eens geworden dat we volgend seizoen niet met elkaar verder gaan. De club respecteert de beslissing van Sherel", zegt zaakwaarnemer Zouhair Essikal tegen deze website.

Heerenveen en Floranus waren met elkaar in gesprek over contractverlenging, maar hebben elkaar daarin niet gevonden. "Hij heeft een aanbod gekregen van de club wat aan de lage kant was, dus hij is er niet op ingegaan. Hij vindt zelf dat hij een stap moet maken", aldus Essikal.

Essikal hoopt nu op een topclub voor Floranus. Concrete aanbiedingen liggen er nog niet. "Er zijn voornamelijk opties in het buitenland, maar we kijken naar een topclub in Nederland. Denk dan aan PSV, Feyenoord of Ajax. Ik denk dat daar zijn voorkeur ligt. Er liggen nog geen aanbiedingen van die clubs, maar we zullen het zien", zegt Essikal.

Floranus speelde dit seizoen 24 Eredivisie-wedstrijden voor Heerenveen. Hij kwam voor zijn periode in Friesland uit voor Sparta.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)