Go Ahead Eagles neemt afscheid én licht opties, vijf spelers in de wacht

Go Ahead Eagles neemt afscheid én licht opties, vijf spelers in de wacht

25-03-2021 23:41 Laatste update: 26-03-2021 00:01
4

Nieuws uit Deventer: Go Ahead Eagles gaat donderdagavond in op de contractsituatie van elf spelers met een aflopend contract. Van drie spelers wordt afscheid genomen, van drie spelers is de optie in het contract gelicht en de andere vijf zitten op dit moment nog in de wachtkamer.

Via de officiële kanalen geeft Go Ahead uitleg bij de situatie. Na dit seizoen wordt er afscheid genomen van Antoine Rabillard, Wout Droste en Nicolas Abdat. "Antoine en Wout gaven aan het heel goed naar de zin te hebben bij Go Ahead Eagles", vertelt technisch directeur Paul Bosvelt. "Met name Wout zag zichzelf nog wel langer spelen bij de club." Voor de verdediger zijn er echter weinig kansen op speeltijd. "Als je alles zo bij elkaar optelt, kwamen we samen tot de conclusie dat het beter is om na dit seizoen – door de voordeur – uit elkaar te gaan."

De contracten van Martijn Berden, Justin Bakker en Boyd Lucassen werden automatisch met één seizoen verlengd. Go Ahead lichtte de opties in de contracten van de spelers. "We zijn erg te spreken over de ontwikkeling van het drietal", aldus Bosvelt.

Dan blijven er nog vijf spelers over: Jeroen Veldmate, Sam Hendriks, Jacob Mulenga, Andries Noppert, Mitchel Michaelis. Go Ahead heeft deze spelers in de wachtkamer geplaatst en weet nog niet of het de contract wil verlengen. Er bestaat een kans dat dit later dit seizoen alsnog gaat gebeuren, maar een transfervrij vertrek aankomende zomer is ook een optie.