Ook tweede loonoffer bij PSV: spelers en personeel leveren salaris in

Ook tweede loonoffer bij PSV: spelers en personeel leveren salaris in

26-03-2021 06:41 Laatste update: 06:58
150

Voor de tweede keer sinds de start van de coronacrisis staan spelers en personeelsleden van PSV een deel van hun salaris af. Dat bevestigt algemeen directeur Toon Gerbands aan het Eindhovens Dagblad. Onlangs moest ook Feyenoord voor de tweede keer om een loonoffer van de spelersgroep vragen.

Bij PSV zijn naast de spelers ook de trainers, de directie, de ondernemingsraad en het andere kantoorpersoneel akkoord gegaan met een salarisverlaging. De Eindhovenaren lopen door de lege stadions dit seizoen zo'n 20 tot 25 miljoen euro aan inkomsten mis. Omdat de club nog reserves heeft en het personeel voor de tweede keer een loonoffer heeft gebracht, heeft het voldoende geld om de selectie op niveau te houden en zo mee te kunnen blijven doen in de top van de Eredivisie.

Net als het eerste loonoffer, dat liep tot 1 januari, staan de grootverdieners meer af dan de lagere inkomens. Ook als er in mei weer publiek welkom is bij wedstrijden, blijft de salarisafspraak staan. Spelers en staf zien ook af van bonussen, aldus het ED.

In februari deed ook Feyenoord een voorstel aan de spelersgroep voor een nieuw loonoffer. Een aantal spelers is het daar nog altijd niet mee eens, vertelde directeur Mark Koevermans afgelopen week