Gerbrands vraagt regering om snel besluit na nieuw loonoffer PSV

Gerbrands vraagt regering om snel besluit na nieuw loonoffer PSV

26-03-2021 07:56
88

PSV-directeur Toon Gerbrands roopt het kabinet op om zo snel mogelijk perspectief te bieden voor het betaalde voetbal. Spelers en personeel van de club hebben deze week ingestemd met een tweede loonoffer.

De Eindhovenaren zijn door het coronaseizoen 20 tot 25 miljoen euro aan inkomsten misgelopen. Om competitief te blijven in de top van de Eredivisie, moest er dus bezuinigd worden. "Het is belangrijk dat er binnenkort helderheid komt hoe we volgend seizoen kunnen omgaan met het toelaten van publiek", zegt Gerbrands in het Eindhovens Dagblad. "Wij moeten op korte termijn aan supporters en sponsoren duidelijkheid geven over volgend seizoen. We hopen dat de regering snel met een plan komt voor onze sector."

Het is niet duidelijk hoeveel PSV uitspaart met het nieuwe loonoffer, dat geldt voor al het personeel. In het akkoord staat onder meer dat spelers afzien van bonussen.

Naast de salariskorting heeft PSV ook op andere gebieden bezuinigd. Zo zijn tijdelijke contracten niet verlengd, en zijn investeringen voor een stadion op De Herdgang en het Philips Stadion uitgesteld. "Onze uitgaven gaan daardoor omlaag en dat is in deze financieel lastige tijden meer dan welkom", zegt de algemeen directeur. "Helaas is het lang niet voldoende om de impact van corona op de omzet van dit seizoen goed te maken."