Memphis erkent zwak optreden tegen Turkije: 'Dan heb ik het over kleine details'

Memphis erkent zwak optreden tegen Turkije: 'Dan heb ik het over kleine details'

26-03-2021 08:34
57

Memphis Depay weet dat hij meer moet laten zien bij Oranje. De 27-jarige aanvaller speelde in het verloren WK-kwalificatieduel met Turkije ongelukkig, wat hem op veel kritiek kwam te staan.

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Memphis toe dat hij meer moest laten zien tegen Turkije. "Dan heb ik het over efficiënt zijn", stelt de zestigvoudig international. "De vrije trappen, die gemiste strafschop van mij in de blessuretijd. Ik had meer voor het team kunnen betekenen. Ik was wel bij onze doelpunten betrokken, maar ik weet dat ik beter kan. Dan heb ik het over kleine details."

Memphis kreeg vervolgens de vraag welke spelers de verantwoordelijkheid namen in de spelergroep. "Die met de meeste caps", vertelt hij. "Dat is ook vrij normaal. Maar wij hebben graag dat ook de jonge jongens iets zeggen. Of we bij Oranje nog te lief voor elkaar zijn? Ik kan één dingen zeggen over deze groep: die is eerlijk. We kunnen echt alles tegen elkaar zeggen en dat wordt ook gedaan. We moeten elkaar blijven corrigeren en vooral stimuleren. 4-2 verliezen is klote, maar we moeten verder. En we zijn nog steeds op de goede weg.’’