Kluivert: 'Als ik kwaliteiten zie, krijg ik het gevoel dat het zo kan uitpakken'

Kluivert: 'Als ik kwaliteiten zie, krijg ik het gevoel dat het zo kan uitpakken'

26-03-2021 08:52
78

Justin Kluivert denkt dat Jong Oranje tot mooie dingen in staat is op het EK onder 21. Het eerste duel op het toernooi speelde de formatie van Erwin van de Looi teleurstellend gelijk tegen Jong Roemenië. Ondanks dat is er volgens Kluivert zeker nog geen man overboord.

"De eerste wedstrijd is niet gegaan zoals we wilden, maar we hebben nog genoeg kans om dat te laten zien", reageert Kluivert op de vraag van het Algemeen Dagblad of er bij Jong Oranje sprake is van een Dreamteam. "Als ik de kwaliteiten hier zie, individueel, krijg ik het gevoel dat het nog zo kan uitpakken. De trainer wilde honger zien en legde het stokje bij ons. Dat maakt ons ook hongerig. Iedereen wil spelen en niemand levert half werk. Wij hebben grote plannen en doen daar alles voor, ook omdat we weten dat we worden gevolgd. De mensen in Nederland zijn nieuwsgierig en wij willen ze trots maken."

Zaterdag staat de kraker tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland alweer op het programma voor Jong Oranje. "Duitsland heeft een leuk team", vertelt Kluivert. "Ik ken een paar spelers uit de Bundesliga. Nederland - Duitsland is op elk niveau mooi en levert altijd topvoetbal op. Helemaal op een toernooi. En in een poule zijn dan punten nodig. Dat hebben we ook in ons hoofd en met dit team moet dat ook lukken."