Jans springt in de bres: 'Gaat me veel te ver hoe hij wordt bekritiseerd'

Jans springt in de bres: 'Gaat me veel te ver hoe hij wordt bekritiseerd'

26-03-2021 09:16 Laatste update: 09:24
19

Ron Jans springt in de bres voor Luciano Narsingh. De 62-jarige trainer van FC Twente is het niet eens met de kritiek die de vlugge aanvaller te verwerken krijgt. De Twente-aanhang wil graag de jonge Thijs van Leeuwen op de plek van Narsingh zien.

Van Leeuwen krijgt de laatste tijd een stuk minder speeltijd bij Twente, waar een groot deel van de aanhang het niet mee eens is. In gesprek met TC/Tubantia vertelt Jans dat het vertrouwen van hem in Narsingh één van de redenen daarvoor is. De oefenmeester richt vervolgens zijn pijlen op de criticasters van de huurling. "Als ik zie hoe hij - en ook Kik Pierie een tijdje geleden - worden bekritiseerd, dan gaat me dat veel te ver. Die jongens bescherm ik dan, omdat ik het niet terecht vind."

Daarna focust Jans zich weer op de situatie van Van Leeuwen. "Thijs is een jongen die nog volop in ontwikkeling is. Je moet er klaar voor zijn op de momenten dat het gevraagd wordt. Ik beweer niet dat hij dat niet is, maar soms kies je als trainer voor iets anders, soms is het ook beter om in een mindere fase de jonge spelers niet te brengen, en soms heb je als speler ook pech omdat er iets in de wedstrijd gebeurt waardoor je andere wissels nodigt hebt."