Excelsior neemt met kippenvel-video afscheid van verdediger: 'Is mooi geweest'

Excelsior neemt met kippenvel-video afscheid van verdediger: 'Is mooi geweest'

26-03-2021 13:51 Laatste update: 13:55
6

Na Luigi Bruins heeft ook Sander Fischer besloten om na dit seizoen een punt achter zijn carrière als profvoetballer te zetten. Bruins gaat aan de slag als jeugdtrainer, Fischer gaat voor een carrière in het bedrijfsleven. Excelsior neemt met een prachtige video afscheid van de verdediger.

"Het is mooi geweest en tijd voor nieuwe dingen", vertelt Fischer in gesprek met de clubkanalen van Excelsior. "Voetballen was wat ik het liefste deed. Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en dat was geweldig. Ik heb genoten van al die jaren, maar nu is het tijd om mijn horizon te gaan verbreden. Ik zie genoeg kansen voor een tweede carrière."

Fischer blijft actief als amateurvoetballer en gaat vanaf volgend seizoen aan de slag bij hoofdklasser VV Capelle. "Helemaal stoppen vind ik een te grote stap. Daarom ga ik bij de amateurs voetballen. Niet meer als prof, maar puur voor mijn plezier", zo geeft de verdediger aan. "Verder heb ik op dit moment geen ambities in het voetballen. Ik wil nu geen trainer worden of zo. Mijn ambities liggen echt in het bedrijfsleven."

De voetbalcarrière van Fischer startte bij SV WCR, waarna hij al snel bij Excelsior terechtkwam. Hier brak hij niet door, waarna hij voor een groot aantal clubs in Nederland actief was. Fischer is nu bezig aan zijn derde periode bij de club uit Kralingen en sluit zijn carrière af bij de club waar hij ook begon. Excelsior neemt afscheid met deze prachtige video.