De Boer stoort zich aan kritiek op Oranje: 'Dan hebben ze het opeens over breien'

De Boer stoort zich aan kritiek op Oranje: 'Dan hebben ze het opeens over breien'

26-03-2021 15:33
128

Frank de Boer is het niet eens met de kritiek op het stroperige spel van Oranje. De bondscoach zegt dat zijn spelers in de verloren uitwedstrijd bij Turkije (4-2) veel ballen vooruit speelden en dat dat ook uit de statistieken blijkt.

De Boer stoorde zich aan het commentaar in de afgelopen dagen. "Dan hebben ze het opeens over breien, maar volgens mij hadden we het hoogste aantal ballen vooruit gespeeld", zegt de voormalig verdediger op de persconferentie ter voorbereiding op de thuiswedstrijd tegen Letland. "Het is echt niet zo dat wij rustig aan hebben gedaan, maar sommige tegenstanders zijn gewoon heel lastig om tegen te spelen."

Ook aan de intenties van het Nederlands elftal heeft het volgens de bondscoach niet gelegen. "Ze probeerden een gaatje te vinden en soms lijd je dan wel eens balverlies, omdat je risico neemt. Wij proberen altijd zo direct mogelijk te spelen en daar hebben we met Daley Blind en Frenkie de Jong ook de types voor. Die denken altijd vooruit en ik denk ook dat we bijna niet terug hebben gespeeld op Tim Krul."

Toch weet De Boer ook wel dat het tegen Letland beter zal moeten. "Uiteindelijk gaat het wel om het creëren van kansen en in de eerste helft tegen Turkije hadden we wel een paar goede aanvallen, maar dat wil je vaker zien. Dat gaat om kleine details en hopelijk kunnen we die details die we tegen Turkije misten zaterdag wel meebrengen tegen Letland."