'Hoe Frenkie de Jong wegdraaide en ons voorbij liep alsof we er niet stonden...'

'Hoe Frenkie de Jong wegdraaide en ons voorbij liep alsof we er niet stonden...'

26-03-2021 17:40
49

Adil Auassar blijkt groot fan van Frenkie de Jong. Toen de middenvelder in zijn periode bij Ajax inviel tegen Sparta, wist Auassar niet wat hij meemaakte. 

"Ik weet nog goed dat hij inviel tegen ons, dat zal ik nooit meer vergeten. Echt nooit meer", zegt Auassar bij FC Afkicken. "Hoe hij bij mij wegdraaide en ons allemaal voorbij liep alsof we er niet stonden. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Het is niet dat ik per se fan ben van iemand, maar ik vind hem niet normaal goed. Hij is niet normaal, ik vind hem zo goed. Als ik kijk naar de middenvelders die nu in Europa spelen, zeg mij dan maar wie zoveel beter is dan hij op dit moment."

Ook oud-voetballer Simon Cziommer is enthousiast over De Jong. "Dit kom je af en toe tegen in de voetballerij. Als je Sergiño Dest over Lionel Messi spreekt... Wij nemen het voor normaal aan dat iemand die prestatie levert, terwijl het niet normaal is. Dat heb ik bij Frenkie ook."

Het valt Auassar op dat De Jong zich niet gek laat maken, hoe hoog de druk ook wordt. "Ik volg Barcelona op de voet, ik ben echt een Barça-fan. Vanaf de eerste dag bij Barcelona speelt hij zijn eigen spel. Hij heeft geen angst, helemaal niets."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie