Ajax-duo knokt zich terug en heeft ineens basisplaats: 'Altijd de volle 100%'

Ajax-duo knokt zich terug en heeft ineens basisplaats: 'Altijd de volle 100%'

26-03-2021 19:40
53

Erik ten Hag is blij met de manier waarop Edson Álvarez en Lisandro Martínez zich hebben ontwikkeld bij Ajax. Het duo dreigde buiten de boot te vallen, maar heeft inmiddels een basisplaats en lijkt plots onmisbaar.

Met name over Álvarez was veel te doen. De Mexicaan wilde afgelopen winter vertrekken uit Amsterdam omdat hij niet meer aan bod kwam. "Hij heeft een aanpassing nodig gehad in Amsterdam, maar hij omarmt het steeds beter. Wat hij toevoegt aan het Ajax-spel is het gif, de absolute wil om duels te winnen. Nooit opgeven. Dat straalt af op andere spelers, waardoor het geheel sterker wordt. Wat dat betreft heeft hij een grote inbreng", zegt Ten Hag in een interview met Ajax TV.

Datzelfde geldt voor Martínez. "Dat is een groot voordeel voor andere spelers die soms in die situatie zitten. Ze waren niet blij en teleurgesteld, maar op het trainingsveld was dat zelden te merken. Al hebben ze natuurlijk ook hun momentjes gehad. Maar bijna altijd gaven ze de volle 100% op het veld. Als het team ze nodig had, stonden ze er. Dat is ook waar Ajax zich in ontwikkeld heeft: je kunt het niet met elf spelers."