Voetbal International: Feyenoord sloeg kapitaalinjectie van 50 miljoen af

Voetbal International: Feyenoord sloeg kapitaalinjectie van 50 miljoen af

26-03-2021 20:36 Laatste update: 20:44
195

Feyenoord heeft een aanbod van vijftig miljoen euro om de club uit de financiële problemen te helpen afgeslagen. Dat meldt Voetbal International vrijdagavond.

Het weekblad is in het bezit van een presentatie waarin staat dat Feyenoord in mei van 2020 een aanbod ter waarde van vijftig miljoen euro kreeg. Het aanbod is door de Rotterdamse club geweigerd. Een deel van de vijftig miljoen was bestemd om De Kuip weer volledig in bezit te krijgen. Het stadion gold als onderpand bij de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs. Later in het jaar zou het bod nogmaals zijn gedaan.

Feyenoord hoefde geen aandelen af te staan in ruil voor de vijftig miljoen euro, aldus VI. Voorwaarde was wel dat Feyenoord het stadion terug zou kopen. Een deel van de rest van het geld kon worden gebruikt om de selectie te versterken en om het achterstallige onderhoud van het stadion aan te pakken. 

In eerste instantie ging het via DMK (De Moderne Kuip). DMK pleit met een Plan B voor een goedkoper en vernieuwde Kuip. Het geld was echter afkomstig van de Rotterdamse miljardair en investeerder Aat van Herk, die eveneens niet staat te springen om een nieuw stadion. Algemeen directeur Mark Koevermans van Feyenoord zei afgelopen week dat hij niet bekend was met het plan, maar een anoniemen bron was bij het gesprek en bevestigt aan VI dat dat niet klopt. 

"Ik zat daar inderdaad bij en Feyenoord zei inderdaad nee tegen de vijftig miljoen van Van Herk, ik keek dan ook raar op toen ik Koevermans van de week hoorde zeggen dat hij dat plan niet kent. Hij zat er zelf namelijk bij", zegt de bron.